Bier hier!

Het huidige assortiment van Bierfirma Schwalbe

 

 

regista - limoncello di scorza infused

Belgian Strong Golden Ale

Mamma Mia..., als voetbal kunst is, dan is de Regista de beste kunstenaar! Hij verbindt verdediging en aanval, met een briljante vista, fantastische passing en een uitstekend positiespel.
Als een echte spelverdeler houdt dit uitgebalanceerde en doordrinkbare bier van één-tweetjes: hij is extra gekruid met een toets van Limoncello di Scorza.
Deze limoncello werd ontworpen door voetballer én chef-kok Mathias Nys. Mathias gebruikt enkel bio-citroenen waardoor de natuurlijke en eerlijke smaak behouden blijft. Dit resulteert in een mooi strogeel bier, met een heerlijk aroma van limoncello, moutig maar kruidig, en alcoholwarmte in de afdronk.

Deze jongen staat stevig op zijn poten met 9.0%. Ideaal als afsluiter bij het laatste fluitsignaal.

Regista werd gebrouwen bij De Rechter in Hasselt.

lichtmast - saison 2023

Farmhouse Ale - Spiced

Mosaic hopped

De dagen lengen en iedereen hunkert naar de zomerzon op zijn snoet. Wat een geluk dat naast een voetbalplein lichtmasten staan die vol in je gezicht kunnen schijnen!
Met Lichtmast komt er elk voorjaar een nieuwe saison om de lente en zomer te vieren. Lichtmast - Saison 2023 is een troebele, licht amberkleurige saison. Deze unieke saison is heerlijk doordrinkbaar met een droge afdronk, wat ras el-hanout in de neus en een iets scherpe afdronk die lijkt op Szechuan-peper. De aanwezige Mosaic-hoppen geven daarnaast nog een lichte citrusfruitigheid. Met zijn 8.3% kunnen we terecht spreken van een Super-Saison!

geelse beer 2023

Saison

Mandarina Bavaria hopped

De Geelse Beren vzw zijn een hippe accelerator voor sociale projecten in Geel. Zij organiseren elk jaar de Geelse Beer Run (kwart en halve marathon) en verkopen een eigen bier, de Geelse Beer. De volledige opbrengst van deze evenementen wordt integraal geïnvesteerd in leuke doch relevante sociale projecten in Geel.

In 2023 werd de Geelse Beer gebrouwen in de ketels van Microbrouwerij De Rechter naar een recept van Bierfirma Schwalbe: een mooi goudkleurige, en doordrinkbare, saison van 6.8%, met een aroma van mandarijntjes, en toetsen van citrus, kruiden en peper. Hij is jammer genoeg niet te koop in onze shop, maar wel bij de Geelse Beren!

Met de opbrengst van deze Geelse Beer worden deze goede doelen gesteund:

- JC De Vonk - Halt aan lege brooddozen

- BUSO Oosterlo - Fietsen naar zelfstandigheid

2 fantastische initiatieven waar Schwalbe graag aan meewerkt!

voalen tackel

Belgian Tripel

UITVERKOCHT

Een gouden tripel!

Speciaal voor K. Lyra Lierse werd in 2020 dit fris en doordrinkbaar bier gecreëerd, toen de club kampioen werd in de 3de amateurklasse. Deze donkerblonde tripel heeft toetsen van citrus en koriander, en is gelagerd op eik.
Met zijn 8,2% is het een straffe tripel, dus kijk uit... want anders word je vuil getackeld.
Dit exclusieve bier wordt gebrouwen in samenwerking met Brouwerij 't Drankorgel, en was in 2021 enkel verkrijgbaar in enkele horecazaken, maar is vanaf 2022 beschikbaar!

voalen tackel langs achter - whisky infused

Belgian Tripel

UITVERKOCHT

Goeie dingen komen altijd met z'n 2. Naast de 'Voalen Tackel', is er ook de 'Voalen Tackel langs achter', een whisky infused tripel. Lekker fris, maar een stevige punch alcohol die een klein beetje achterop hinkt. Tackelen... maar dan langs achter. Met 9,0% alcohol sta je best stevig op je benen als je deze rakker te lijf wil gaan.