Brouwhistorie

Samenwerkingen, probeersels, eenmalige brouwsels en one season wonders. Allemaal uit productie.

Hier vind je de historie van Schwalbe.

 

 

lichtmast - saison 2022

Farmhouse Ale - Spiced

Citra hopped

De dagen lengen en iedereen hunkert naar de zomerzon op zijn snoet. Wat een geluk dat naast een voetbalplein lichtmasten staan die vol in je gezicht kunnen schijnen!
Met Lichtmast komt er elk voorjaar een nieuwe saison om de lente en zomer te vieren. Lichtmast - Saison 2022 is een troebele, strogele saison die in samenwerking met Brouwerij 't Drankorgel werd gebrouwen. Bij je eerste slok van deze unieke saison word je verblind door de krachtige geur en smaak van gember en bergamot. Wat citrus in de neus en zwarte peper in de afdronk maken deze saison helemaal af.
Met zijn 6.8% is het geen lichte jongen, maar door de aanwezige hoppen (Styrian Golding - Citra) en de droge afdronk is dit bier een ideale dorstlesser.

placcaggio sporco - limoncello di scorza infused

Belgian Tripel

Mamma Mia...! Een 'Voalen Tackel', maar dan op z'n Italiaans. Het land van pasta en stijlvolle kostuums staat natuurlijk ook bekend om zijn faire, maar beenharde verdedigers... én Limoncello!

Om dit bier te creëren werd naar hartelust gebruik gemaakt van Limoncello di Scorza. Deze limoncello werd ontworpen door voetballer én chef-kok Mathias Nijs. Mathias gebruikt enkel bio-citroenen waardoor de natuurlijke en eerlijke smaak behouden blijft.
Samen wordt dit een fris zurige tripel, waar de citroenen heerlijk in doorsmaken, met een alcoholpercentage van maar liefst 9,6%! Ideaal als afsluiter bij het laatste fluitsignaal.