Over Schwalbe

Wat had je graag allemaal over mij willen weten?

 

HEY! Bedankt dat je eens langskomt bij Schwalbe.
Sedert 2014 brouw ik regelmatig bier. Eerst met hulp van de huiselijke potten en pannen (en met van die afgrijselijke concentraten), later werd stelselmatig materiaal aangekocht en werd het brouwen uitgebreid. Steeds meer brouwsels passeerden de revue, meer stijlen werden geprobeerd, bepaalde bieren werden geperfectioneerd.
Al veel langer ben ik geïnteresseerd in voetbal. Eerst als supporter, later steeds meer als liefhebber van voetbalstadions. Want zeg nu zelf: waar anders vind je die authentieke en rauwe atmosfeer terug als in die arena's waar ooit de belangrijkste momenten van 's mans leven zich afspeelden?
Beide hobby's heb ik sinds 2020 gecombineerd in Schwalbe. Eerst als halve grap, maar sinds 2022 half serieus. Het is voor mij de manier om jullie mee te laten genieten van de zaken die ik echt belangrijk vind.

Want eigenlijk vind ik dat in wat ik brouw hetzelfde moet terugvinden als waarvoor ik supporter: eerlijk bier/voetbal en authentiek bier/voetbal, en als het kan, bij allebei een beetje een hoek af. Dat betekent ook dat wat ik brouw met die instelling wordt benaderd. Ik ben geen professioneel brouwer, maar het bier is volgens de regels van de kunst. Hier geen band- en seriewerk, maar echt en ambachtelijk craftbeer.

Dat echt bier wordt gebrouwen bij erkende brouwerijen. Geen fabrieken, wel echte brouwers die zelf de stap naar een thuis- of microbrouwerij hebben gezet. Het zijn mijn recepten en ik roer in hun potten, en ben blij dat ik met hen mag samenwerken. Dat betekent ook dat volumes beperkt zijn, en variëren van 150l tot 500l. Is het bier op, dan is het op. Jammer, maar ik ben er zeker van dat er snel wel terug iets (anders?) volgt.

 

Groeten, Joris!